Margareta Chokotoff

de epurasha2bb in Prajituri, 21 Dec 2010 | 9491 vizualizari

 

daca va plac caramelele si sa rontaiti biscuiti crocanti, asta e reteta!!!:)

 

INGREDIENTE

  • pt.blatul de biscut:
  • 400 g faina
  • 1 ceasca ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 cescuta de lapte
  • 4 linguri cacao
  • pt.crema
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 cescuta lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 nuca de unt
  • 12 caramele Chokotoff
  • pt.decor :
  • miez de nuca maruntit
  • trandafiras din aluat de chec cu cacao.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Margareta Chokotoff:

Se framanta un aluat din ingredientele mentionate si se tine putin la rece.Se intinde apoi o foaie si se aseaza un disc in tava de silicon in forma de margareta.Tava trebuie spalata cu apa calda, uscata si apoi unsa cu putin unt inainte de folosire.Se modeleaza in tava blatul si se coace.Apoi lasam sa se raceasca blatul dupa care pregatim crema caramel .

Topim la bain marie caramelele Chokotoff impreuna cu untul si putin lapte, 2 linguri. Apoi separat frecam galbenusurile cu zaharul si putina esenta de vanilie. Adaugam si faina dupa care impreunam caramelele topite si racite putin cu galbenusurile si punem iar pe foc la bain marie. Adaugam restul de lapte cate putin si lasam pe foc mediu amestecand continuu pana vedem ca se ingroase. Oprim focul.

Crema obtinuta se toarna peste blatul nostru racit. Decoram cu miez de nuca pe margine. In mjloc asezam un trandafiras facut tot in tava de silicon din aluat simplu de chec cu cacao.

Am dat la rece prajiturica si apoi am papat-o toata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Margareta Chokotoff" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

lia maria 1

22.12.2010, 10:18

Minunata ! gospodina mai esti Felicitari ! arata bestial de gust nu cred ca mai trebue sa vb. pozele spun totul

epurasha2bb 1

22.12.2010, 12:27

multumesc Lia draga!

Cris2711 1

12.03.2011, 14:32

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca